od santaluck » úte, 13 dub 2010 16:11
Takže po dlouhé době další info. S kýmkoliv jsem se bavil (starostové, zastupitelé, hejtmani apod.) prostě od obcí až na kraje, tak je docela problémeček.... Museli bysme udělat spolek, mít vlastní IČO a další věci k tomu patří, aby nás poté mohli tyto státní celky oslovit pro nějakou pomoc, výpomoc apod. Když se něco někde semele, tak je zprvu osloven IZS (hasiči, dobrovolní hasiči apod.) Pokud by se jednalo o nás, jakožto neziskovou organizaci, museli bysme mít třeba nějakou předem dohodnutou smlouvu o dílo, spolupráci atd., ale nic více méně bysme z toho nemohli čekat dále.
Když to vezmu u mě. Abych já mohl někoho z mým off-roadem jakoby zaujmout, musím také něco nabídnout. Minulý měsíc jsem si udělal kurz zdravotníka od Českého červeného kříže za 15.000 Kč a mohu mít na autě vyzvačen znak tzv. Modré hvězdy života.... ale k mé spokojenosti bych ještě potřeboval dovybavit auto nějakým lékařským ZÁKLADNÍM vybavením a spočítal jsem to na cca 40.000 Kč, abych mohl být pro někoho zajímavým. Jinak to co, mám, mohu nabízet svojí pomoc jako dobrovolník, když se někde něco stane (autonehoda apod.), tak jako by to udělal třeba někdo s feldou a prošlou autolékárničnou bez rozdílu.
Jako právník dále jsem zjišťoval možnosti společného označení našich vozidel nějakými polepy, výstražným světelným zařízením. Na modré můžeme rovnou zapomenout (i když já ho montovaný skrytě i se sirénou mám, ale dle zákona max. pro výkon mého povolání a to ještě v případě nouze dále viz. trestní zákon "Krajní nouze"). O Oranžovém provedení by se polemyzovat zcela dalo....
Kolem tohoto nápadu je toho opravdu strašně moc a pořád mi to leží v hlavě a doufám, že až udělám v červnu školu, budu mít alespoň chvilku, abych něco vymyslel a dal vám vědět co a jak...